
بیست درصد از سرطانهای سر و گردن، سرطان حنجره میباشد. در حال حاضر مردان ۴ برابر بیشتر از زنان مبتلا به سرطان حنجره میشوند. در حالیکه حدود پنجاه سال پیش، مردان پنجاه برابر زنان مبتلا میشدند. این به این معناست که تعداد زنانی که دچار سرطانهای حنجره میشوند بیشتر شده است که احتمالا علت آن افزایش مصرف سیگار و الکل در بین زنان میباشد.
در واقع سرطان حنجره بیماری دوره پیری تلقی میشود که بیشتر در سنین ۶۰ تا ۷۰ سال رایج است. با این حال در افراد جوانتر و حتی کودکان غیرسیگاری نیز مشاهده شده است. این موضوع دلالت بر وجود نوعی پیشزمینه ژنتیکی برای ابتلا به این عارضه است.
.
عوامل مسبب سرطان حنجره
بطور کلی، عمدهترین عامل که منجر به سرطان حنجره میشود، در معرض دخانیات بودن است. پژوهشها نشان دادهاند که هر چقدر که مصرف سیگار بیشتر باشد ابتلا به سرطان حنجره بیشتر است. این بیماری در افراد غیرسیگاری، بسیار نادر است. سایر عوامل عبارتند از مصرف زیاد الکل بویژه در همراهی با سیگار، مواجهه با تشعشعات رادیواکتیو، آلایندههای وابسته به شغل مثل نیکل، گاز خردل، محصولات چوبی و حشره کشها. تأثیر آزبست برای ایجاد این بیماری بطور قطع اثبات نشده، با این حال در افراد سیگاری، ریسک ابتلا را افزایش میدهد.
.
تشخیص زود هنگام سرطانهای حنجره با کمک استروبوسکوپی امکانپذیر است. استروبوسکوپی در پیگیری بیمارانی که سرطانهای حنجره داشتهاند فوقالعاده موثر و مفید است زیرا تغییرات ارتعاشی همراه با کانسر را مدتها پیش از آنکه بتوان با نور ثابت دید، به کمک استروبوسکوپی میتوان تشخیص داد. اینفیلتراسیون ایجاد شده توسط سلولهای سرطانی موجب میشود که رفتار ارتعاشی تارهای صوتی انسان دچار تغییراتی شود. چنانچه فرد در معرض خطر، بموقع جهت انجام استروبوسکوپی مراجعه نماید میتوان تغییر در رفتار ارتعاشی تارهای صوتی را تشخیص داد و پیش از آنکه سلولهای سرطانی تغییر یافته، زیادتر شده و به نواحی دیگر بدن دستاندازی (متاستاز) کنند اقدامات درمانی را آغاز کرد. سالهاست که در اروپا و ژاپن استروبوسکوپی به این منظور به کار میرود. در سالهای اخیر در آمریکا نیز استفاده از استروبوسکوپی برای پیگیری بیماران مبتلا به سرطان حنجره افزایش یافته است.