پایگاه دانش گفتاردرمانی و مسائل مرتبط با آن

نگرش در لکنت چیست و چه تأثیری در درمان لکنت دارد؟

نگرش فرد به لکنت و ارتباط، تأثیر بسزایی در بهبودی و درمان کسی که لکنت می‌کند دارد. این موضوع هم در کودکان و هم در بزرگسالان صحت دارد. شاید نیازی به ارائه دلیل نباشد ولی اگر علاقمند باشید می‌توانید به نتایج چند پژوهش و نظرسنجی توجه کنید. از نظر کسانی که لکنت آنها بهبود یافته …
ادامه ی نوشته نگرش در لکنت چیست و چه تأثیری در درمان لکنت دارد؟

درمان کیست تار صوتی و پیشگیری از آن

کیست تار صوتی با استفاده از یک رویکرد چند رشته‌ای درمان می‌شود. در واقع وقتیکه مداخلات جراحی با صوت‌درمانی همراه می‌شود، کیستهای صوتی بهبود می‌یابند. استفاده از تکنیکهای صوت‌درمانی بدون جراحی، هنوز برای اصلاح و کاهش اندازه واقعی کیست تار صوتی اثبات نشده است. صوت درمانی برای مقابله با رفتارهای صوتی نادرست بعنوان اولین گزینه …
ادامه ی نوشته درمان کیست تار صوتی و پیشگیری از آن

کیست تار صوتی چیست و چه تأثیری بر صدا دارد؟

کیست تار صوتی (که به آن کیست چین صوتی نیز گفته می‌شود) توده‌های خوش خیم در بخش غشایی چین صوتی هستند. این کیست‌ها، ساختارهایی شبیه به شکل کیسه هستند که بطور معمول به رنگ زرد یا سفید هستند. آنها معمولا بطور یک طرفه در نقطه میانی لبه تارهای صوتی رخ می‌دهند. همچنین ممکن است در …
ادامه ی نوشته کیست تار صوتی چیست و چه تأثیری بر صدا دارد؟

رشد گفتار و زبان از ۲ سالگی تا ۶ سالگی

در ادامه مطلب قبلی، در اینجا، مهارتهای گفتاری و زبانی را که معمولا توقع داریم کودکان در طی رشد گفتار در سنین ۲ تا ۶ سالگی بیاموزند بطور خلاصه برای شما آورده‌ایم. امید است تا حدی مسیر رشد گفتار را برای شما آشناتر کند. توجه داشته باشید که اگر به وجود تاخیر در گفتار و …
ادامه ی نوشته رشد گفتار و زبان از ۲ سالگی تا ۶ سالگی

رشد گفتار و زبان از تولد تا ۲ سالگی

یکی از هیجان‌انگیزترین و زیباترین لحظات زندگی هر کسی، زمانی است که فرزندش اولین کلمات را به زبان می‌آورد. بتدریج که اولین کلمات او، تبدیل به جمله و بعدا تبدیل به سخنوری می‌شود، گوئی معجزه‌ای در وجود این وجود دوست داشتنی رخ می‌دهد: معجزه رشد زبان. مهمترین عوامل مؤثر بر ظهور این معجزه، والدین آگاه …
ادامه ی نوشته رشد گفتار و زبان از تولد تا ۲ سالگی

ناروانی طبیعی گفتار و لکنت چه تفاوتی دارند؟

در کودکان سنین پیش از دبستان (معمولا ۲ تا ۶ سال) در اکثر موارد به علت نارسایی و ناکامل بودن رشد سیستم عصبی‌ـ‌عضلانی مربوط به مهارتهای گفتاری، دوره‌ای از  ناروانی طبیعی گفتار اتفاق می‌افتد و معمولا با لکنت اشتباه می‌شود. مشاهده شده که بعضی والدین عکس‌العملهای تعجب، احساس نگرانی، اعتراض، تنبیه، تحقیر و تصحیح گفتار …
ادامه ی نوشته ناروانی طبیعی گفتار و لکنت چه تفاوتی دارند؟

روش علمی و درمان لکنت آیا ارتباطی با همدیگر دارند؟

چه چیزی باعث می‌شود که هر کسی روش خودش را بهتر یا روش علمی بداند؟ آیا همه روشها علمی هستند؟ آیا هر کسی ادعای علم کند درست می‌گوید؟ آیا همه روشهای درمان لکنت موثر هستند؟… گاهی در رسانه‌های اجتماعی (رادیو، تلویزیون، اینستاگرام، واتساپ، تلگرام و هر شبکه اجتماعی دیگری از این دست) مطالبی بصورت متن، …
ادامه ی نوشته روش علمی و درمان لکنت آیا ارتباطی با همدیگر دارند؟

راهنمای انتخاب درمانگر لکنت برای نوجوانان و بزرگسالان

بسیاری از نوجوانان و بزرگسالانی که لکنت می‌کنند حداقل یک بار در طول عمرشان به گفتاردرمانی مراجعه کرده‌اند. در مقابل، بعضیها هستند که سالها جلسات درمانی داشته‌اند. به هر حال، صرف نظر از اینکه شما جز کدام گروه هستید. فقط بخاطر اینکه قبلا به گفتاردرمانی مراجعه کرده بودید، دلیل نمی‌شود که تا آخر عمرتان از …
ادامه ی نوشته راهنمای انتخاب درمانگر لکنت برای نوجوانان و بزرگسالان

بهبودی خودبخودی. آیا لکنت خودش خوب می‌شود؟

حتما تا بحال پیش آمده که راجع به چیزی در مورد فرزندتان با پزشک اطفال یا کسی صحبت کرده باشید. و شاید گاهی این جواب را شنیدید که چیز مهمی نیست. یا گفته شده که شما زیاد حساسیت نشان می‌دهید. یا شاید حتی جوابشان این بوده که بچه خود من هم همین شرایط را داشت …
ادامه ی نوشته بهبودی خودبخودی. آیا لکنت خودش خوب می‌شود؟

عوامل پیش سرطانی که قبل از سرطان حنجره ظاهر می‌شوند

عوامل پیش سرطانی، اساسا مجموعه‌ای از سلولهای یکی از اندام‌های بدن است. که ممکن است همان ظاهر سلولهای سرطانی را داشته. و شبیه خود بدخیمی باشد. اما ممکن است خاصیت سلولهای سرطانی را نداشته باشد. خاصیت سلولهای سرطانی به آنها اجازه می‌دهد غشای بافتی عضوی را که از آن می‌آیند را بشکنند. و به سایر …
ادامه ی نوشته عوامل پیش سرطانی که قبل از سرطان حنجره ظاهر می‌شوند

بنیانگذار گفتاردرمانی نوین چطور بر لکنت خودش غلبه کرد؟

من تمام روزهای عمرم را لکنت کردم. به گمانم من یکی از لکنتی‌های غیرقابل درمان هستم. هر کسی شیطانی در درون خود دارد و شیطان من لکنت است. وقتیکه من لکنت را بعنوان یک مشکل پذیرفتم و یاد گرفتم که با آن کنار بیایم. و اجتناب، پنهانکاری و تقلا نکنم، شیطان من تسلطش را بر …
ادامه ی نوشته بنیانگذار گفتاردرمانی نوین چطور بر لکنت خودش غلبه کرد؟

نشانه‌های ابتلا به سرطان حنجره چه علایمی هستند؟

نشانه‌های ابتلا به سرطان حنجره علایمی است که در مطالب قبلی بیان کرده‌ام. و البته در اینجا نیز عنوان خواهم کرد. بعنوان کسی که به معاینه و درمان صدا و حنجره اشتغال دارم. بیماران و مراجعان بسیاری، سوال زیر را از من پرسیده‌اند و هنوز هم می‌پرسند. «آیا من سرطان حنجره دارم؟» یا حتی به …
ادامه ی نوشته نشانه‌های ابتلا به سرطان حنجره چه علایمی هستند؟

سرگذشت گفتاردرمانی و لکنت چطور بهم گره خورده است؟

سرگذشت گفتاردرمانی در واقع با نام ون رایپر گره خورده است. چارلز ون رایپر (۱۹۰۵-۱۹۹۴) روانشناس و گفتاردرمانگر توانمندی بود. که در حوزه آسیب‌شناسی گفتار و زبان بخاطر رویکردهای درمانی که برای درمان لکنت و تولید گفتار ابداع کرد. صاحب شهرتی جهانی شده است. همچنین کتاب کلاسیک «اصلاح گفتار: اصول و فنون» که ایشان به …
ادامه ی نوشته سرگذشت گفتاردرمانی و لکنت چطور بهم گره خورده است؟

خطر سرطان حنجره در چه کسانی بیشتر است؟

چه کسانی در خطر سرطان حنجره هستند؟ واقعیت این است که نمی‌دانیم چه کسی خطر سرطان حنجره را دارد. هیچکس علت دقیق بوجود آمدن سرطان حنجره را نمی‌داند. پزشکان به ندرت می‌توانند توضیح دهند که چرا فردی به این بیماری مبتلا می‌شود ولی دیگری نمی‌شود. اما سرطان حنجره، مسری نیست، یعنی از کسی به کسی …
ادامه ی نوشته خطر سرطان حنجره در چه کسانی بیشتر است؟

بدخیمی حنجره در کجای حنجره است و علایم آن چیست؟

بدخیمی حنجره ممکن است در هر بخشی از حنجره بوجود بیاید. البته بیشتر سرطانهای حنجره در دهانه حنجره شروع می‌شوند. این مطلب در ادامه مقاله «سرطان چیست» می‌باشد. حنجره سه بخش مهم دارد: قسمت بالای حنجره. خود حنجره که در وسط قرار دارد و تارهای صوتی را شامل می‌شود. قسمت پایین حنجره در انتها قرار …
ادامه ی نوشته بدخیمی حنجره در کجای حنجره است و علایم آن چیست؟

شش توصیه برای صحبت کردن با کسی که لکنت می‌کند

برای صحبت کردن با کسی که لکنت می‌کند بهتر این است که شنونده خوبی باشیم عنوان شش توصیه برای صحبت کردن با کسی که لکنت می‌کند، ممکن است ما را به این فکر بیندازد که با رعایت مواردی بتوانیم لکنت را کنترل کنیم. اما واقعیت این است که لکنت، غیرارادی است. بنابراین با رعایت نکاتی …
ادامه ی نوشته شش توصیه برای صحبت کردن با کسی که لکنت می‌کند

سرطان چیست و تومور به چه چیزی می‌گویند

سرطان چیست؟ سرطان در سلولهای تشکیل دهنده بافتها، ظاهر می‌شود. بافتها اعضای بدن را می‌سازند. بطور طبیعی، سلولها رشد کرده و هنگامیکه بدن به سلولهای جدید نیاز دارد، تقسیم شده و سلول جدید تولید می‌کنند. وقتی سلولها پیر می‌شوند، می‌میرند و سلولهای جدید جای آنها را می‌گیرند. گاهی این فرآیند منظم، اشتباه پیش می‌رود. سلولهای …
ادامه ی نوشته سرطان چیست و تومور به چه چیزی می‌گویند

رفتارهای ثانویه در لکنت چیست؟

رفتارهای ثانویه لکنت، در واقع از واکنش فردی که لکنت می‌کند، نسبت به لکنت خودش شروع می‌شود. واضح است که افرادی که لکنت دارند از لکنت لذت نمی برند و از آن خوششان نمی‌آید. آنها در مقابل تکرارها، کشیده گویی‌ها و بلاک‌هایشان واکنش نشان می‌دهند و سعی می‌کنند به سرعت به آنها پایان دهند. درصورتی …
ادامه ی نوشته رفتارهای ثانویه در لکنت چیست؟

سرطان حنجره و آسیب شناسی آن

بیست درصد از سرطانهای سر و گردن، سرطان حنجره می‌باشد. در حال حاضر مردان ۴ برابر بیشتر از زنان مبتلا به سرطان حنجره می‌شوند. در حالیکه حدود پنجاه سال پیش، مردان پنجاه برابر زنان مبتلا می‌شدند. این به این معناست که تعداد زنانی که دچار سرطانهای حنجره می‌شوند بیشتر شده است که احتمالا علت آن …
ادامه ی نوشته سرطان حنجره و آسیب شناسی آن

ندول تارهای صوتی و همه چیز درباره آن

البته کمی به زبان علمی‌تر ندول تارهای صوتی در واقع، یک التهاب مزمن لوکالیزه در فاصله قدامی تارهای صوتی است. که خوش‌خیم بوده و معمولا بصورت دوطرفه اتفاق می‌افتد. این عارضه معمولا وابسته به شغل بوده و در افرادی مثل خوانندگان، مداحان و آموزگاران، شیوع بیشتری دارد. هرچند ممکن است در سایر افراد نیز دیده …
ادامه ی نوشته ندول تارهای صوتی و همه چیز درباره آن

علائم و رفتارهای لکنت چیست و چقدر آنها را می‌شناسیم؟

در اینجا می‌خواهیم علامت‌های لکنت را معرفی و مرور کنیم. موقعی که این علائم را  بررسی می‌کنید سعی کنید از توجه بیش از حد نسبت به آنها خودداری کنید. این علائم باید در ارتباط با کل گفتار کسی که لکنت می‌کند (که قسمت بیشتر گفتارش روان و سلیس است) مورد ملاحظه و بررسی قرار گیرد. …
ادامه ی نوشته علائم و رفتارهای لکنت چیست و چقدر آنها را می‌شناسیم؟

راه حل هایی برای کمک به کودکی که لکنت می‌کند

اگر بعنوان پدر یا مادر، و یا معلم یا مربی با کودکی که لکنت می‌کند ارتباط دارید. ممکن است از اینکه کارهایی که برای او انجام می‌دهید. نتیجه‌ای را که انتظارش را دارید ایجاد نمی‌کند ناراحت و نگران باشید. یا بخاطر اینکه هر از چند گاهی لکنت او دوباره شروع می‌شود احساس سرخوردگی می‌کنید. بنابراین …
ادامه ی نوشته راه حل هایی برای کمک به کودکی که لکنت می‌کند

بهداشت صوتی برای معلمین، مدرسین و آواز خوانان

اگر بخواهید تدریس کنید، یا خوانندگی کنید، حفظ سلامت صدا برای شما امری بسیار حیاتی است. بنابراین رعایت بهداشت صوتی نیز برای شما یک امر بسیار حیاتی است. اگر معمولا کیفیت صدای ضعیفی دارید (مثل گرفتگی صدا). یا اغلب «صدایتان را از دست می‌دهید»، یا اینکه صحبت کردن برای شما سخت یا دردناک است، شاید …
ادامه ی نوشته بهداشت صوتی برای معلمین، مدرسین و آواز خوانان

لکنت زبان چیست و درباره آن چه می‌دانیم؟

لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که با تکرار صدا، هجا یا کلمات، و گاهی با طولانی ادا کردن صداها و وقفه در گفتار مشخص می‌شود. کسی که لکنت می‌کند دقیقاً می‌داند چه چیزی می‌خواهد بگوید اما در تولید جریان طبیعی گفتار مشکل دارد. این اختلال گفتاری ممکن است با رفتارهای تقلایی مثل پلک زدن …
ادامه ی نوشته لکنت زبان چیست و درباره آن چه می‌دانیم؟

عکس حنجره که دچار ندول شده است

عکس حنجره و تارهای صوتی سالم را در زیر می‌بینیم. اگر به رنگها دقت کنیم متوجه رنگ سفید و لبه صاف تارهای صوتی می‌شویم. . در تصویر زیر ندول روی تارهای صوتی قابل مشاهده است . و عکس حنجره بعدی، تار صوتی پس از جراحی است که التهاب دارد. در مقایسه با تصویر اول، وضعیت …
ادامه ی نوشته عکس حنجره که دچار ندول شده است

عکسبرداری از حنجره با استفاده از استروبوسکوپی یعنی چه؟

برای فهمیدن اینکه عکسبرداری از حنجره با استفاده از استروبوسکوپی چیست باید با حرکت تارهای صوتی آشنا باشیم. چین‌های صوتی(همان تار صوتی است) در هنگام تولید صدا به سرعت لرزش می‌کنند (بیش از صد بار در ثانیه در مردان و دو برابر در زنان) بطوری که دیدن این لرزش، بوضوح با چشم غیرمسلح غیرممکن است. …
ادامه ی نوشته عکسبرداری از حنجره با استفاده از استروبوسکوپی یعنی چه؟

استروبوسکوپی حنجره یا همان عکسبرداری حنجره

روشهای متعددی برای تصویربرداری از حنجره و دستگاه صوتی انسان وجود دارد. بهترین و دقیق‌ترین روش برای این کار، استروبوسکوپی حنجره است. در این روش، از یک منبع نور مناسب و غیررادیواکتیو استفاده می‌شود. با این روش، علاوه بر عکسبرداری حنجره، فیلم حرکت تارهای صوتی و حنجره نیز تهیه می‌شود. در ادامه به موارد متداول …
ادامه ی نوشته استروبوسکوپی حنجره یا همان عکسبرداری حنجره