برای صحبت کردن با کسی که لکنت میکند بهتر این است که شنونده خوبی باشیم
عنوان شش توصیه برای صحبت کردن با کسی که لکنت میکند، ممکن است ما را به این فکر بیندازد که با رعایت مواردی بتوانیم لکنت را کنترل کنیم. اما واقعیت این است که لکنت، غیرارادی است. بنابراین با رعایت نکاتی که در این مقاله کوتاه، به آنها اشاره میکنم، میتوانیم باری که بر دوش فرد لکنتی است را کمی سبکتر کنیم.
لکنت ممکن است مشکل سادهای به نظر برسد که با یک راهنمایی ساده بتوان آن را حل کرد، ولی برای بعضی آدمها ممکن است یک اختلال مزمن مادامالعمر باشد. وقتی کسی لکنت میکند دیگران میفهمند که او لکنت میکند ولی نمیدانند چه کار کنند. آنها سعی میکنند که به او کمک کنند. بعضی اوقات درست کمک میکنند. اما بیشتر مواقع، اوضاع را بدتر میکنند. افرادی که لکنت ندارند معمولاً خیلی سخت، خود لکنت را میفهمند. آنها میخواهند کمک کنند، اما درست نمیدانند که باید چه کار کنند. گاهی آنها گیج و سر درگم و کمی عصبی و نگران به نظر میرسند. رعایت این شش توصیه، راه حل مناسبی، برای کسی است که در حال صحبت با یک فرد لکنتی است.
.
در اینجا روشهایی برای شما بعنوان شنونده میآوریم تا بتوانید به آنها کمک کنید:
این شش توصیه در حین صحبت کردن با هر کسی مفید است چرا که کمک میکند تا شنونده بهتری باشیم. احتمالا شنیدهاید که «مستمع، صاحب سخن را بر سر ذوق آورد». البته رعایت کردن این توصیهها در حین صحبت کردن با کسی که لکنت میکند بهتر و مهمتر است.
- از تذکراتی مثل اینها خودداری کنید: «آهسته بگو»، «یک نفس بگیر»، یا «آرام باش». اینطور توصیههای ساده، بسیار طاقتفرسا بوده و مفید نیستند.
- اجازه بدهید تا او از روی رفتار شما متوجه شود که شما به چیزی که او میگوید گوش میدهید نه به نحوه گفتن او.
- بطور کاملا عادی به چشمهای او نگاه کنید و با شکیبایی منتظر شوید تا او حرفش را تمام کند.
- ممکن است به ذهنتان برسد که جملات یا کلمات او را کامل کنید. سعی کنید هرگز این کار را انجام ندهید. سعی کنید در گفتار خودتان آرامش نسبی داشته باشید، البته تا جاییکه غیرعادی به نظر نرسد. این کار باعث میشود تا مکالمه بخوبی پیش برود.
- به خاطر داشته باشید کسانی که لکنت میکنند در حین گفتگوی تلفنی مشکل بیشتری برای کنترل گفتارشان دارند.
- بدون عجله صحبت کنید، البته تا جاییکه غیرعادی به نظر نرسد. این کار برای مکالمه خوب با هر کسی مفید است.