خطر سرطان حنجره در چه کسانی بیشتر است؟

سرطان حنجره

چه کسانی در خطر سرطان حنجره هستند؟

واقعیت این است که نمی‌دانیم چه کسی خطر سرطان حنجره را دارد. هیچکس علت دقیق بوجود آمدن سرطان حنجره را نمی‌داند. پزشکان به ندرت می‌توانند توضیح دهند که چرا فردی به این بیماری مبتلا می‌شود ولی دیگری نمی‌شود. اما سرطان حنجره، مسری نیست، یعنی از کسی به کسی سرایت نمی‌کند. کسانی که دارای عوامل خطرزای خاص هستند. به نسبت دیگران بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

.

عوامل خطرزا برای بدخیمی حنجره یا خطر سرطان

عامل خطرزا هر چیزی است. که احتمال ابتلای فرد، یعنی خطر سرطان حنجره را، بیشتر می‌کند

مطالعات، عوامل خطرزای زیر را در مورد ابتلا به این بیماری مشخص کرده‌اند:

  • سن: سرطان حنجره اکثر اوقات در افراد بالای ۵۵ سال اتفاق می‌افتد.
  • جنسیت: مردها چهار برابر بیشتر از زنان در خطر ابتلا به سرطان حنجره هستند.
  • استعمال دخانیات: سیگاریها بسیار بیشتر از غیر سیگاریها در معرض ابتلا به سرطان حنجره هستند. این خطر برای سیگاری‌هایی که الکل زیاد مصرف می‌کنند بیشتر است. کسانی که کشیدن سیگار را ترک می‌کنند خطر ابتلا به سرطان حنجره و نیز سرطان ریه، دهان، لوزالمعده(پانکراس)، مثانه، و مری را بسیار در خود کاهش می‌دهند. همچنین ترک سیگار احتمال این را که شخص مبتلا به سرطان حنجره، دچار سرطان دومی در سر و گردن شود کاهش می‌دهد.

سرطان حنجره

.

عوامل خطرزای بعدی:

عوامل و فاکتورهای متعددی خطر سرطان حنجره را بدنبال دارند که عبارتند از:

  • الکل: آنهایی که الکل مصرف می‌کنند بیشتر از غیرالکلی‌ها در معرض ابتلا به سرطان در ناحیه حنجره هستند. این خطر با میزان الکل مصرفی افزایش پیدا کند. اگر فرد علاوه بر الکل، دخانیات نیز مصرف کند، خطر ابتلا نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • پیشینه خانوادگی سرطان سر و گردن: تقریباً یک نفر از چهار نفری که یک بار دچار سرطان سر و گردن شده‌اند، برای بار دوم هم به سرطان سر و گردن اولیه دچار می‌شوند.
  • شغل: کارگرانی که در معرض بخار اسیدسولفوریک و یا نیکل هستند خطر ابتلا به سرطان ناحیه حنجره در آنها بیشتر است. همچنین، کار کردن با پنبه نسوز(آزبست) می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. کارگرانی که با پنبه نسوز سروکار دارند بایستی از قوانین ایمنی کار پیروی کنند تا مانع استنشاق رشته‌های پنبه نسوز شوند.

سرطان حنجره

  • دیگر مطالعات نشان می‌دهد داشتن ویروسهای خاص، و یا کمبود ویتامین آ در رژیم غذایی، احتمال خطر ابتلا به سرطان حنجره را افزایش می‌دهند.
  • عامل خطرزای دیگر، داشتن بیماری ریفلاکس معده به مری است که باعث می‌شود اسید معده به داخل مری برگردد.

البته اکثر كسانی که دارای این عوامل خطرزا هستند مبتلا به سرطان حنجره نمی‌شوند. اگر نگران احتمال ابتلا به سرطان حنجره هستید، بایستی نگرانی خود را با پزشک در میان بگذارید، او ممکن است شیوه‌هایی را برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری و برنامۀ مناسبی را برای انجام معاینات عمومی به شما توصيه كند.

.

نکته

در هر صورت مصرف سیگار و سایر دخانیات از جمله قلیان یا موارد دیگر، هیچ تفاوتی از نظر ایجاد خطر سرطان حنجره ندارند. و همه این عوامل به یک اندازه خطرزا هستند. البته در بعضی شرایط، کشیدن سیگار و قلیان خطرات دیگری نیز ممکن است به همراه داشته باشند که باید آنها را جدی گرفت.

سیگار و بارداری

در مطلب بعدی، روش‌های درمان سرطان حنجره را معرفی خواهم کرد